Οδηγός Εγκατάστασης openSUSE 11.2

Πριν από αρκετό καιρό, είχαμε συζητήσει με τα υπόλοιπα μέλη του συλλόγου να φτιάξουμε κάποιους οδηγούς εγκατάστασης για τις διάφορες διανομές Linux που δίνουμε στις εκδηλώσεις μας. Αυτό μας είχε έρθει σαν σκέψη, όταν βλέπαμε τον κόσμο που ερχόταν στις εκδηλώσεις, να μας ρωτάει αν είναι εύκολη η εγκατάσταση, πώς γίνεται, αν θα έχουν προβλήματα κ.λ.π.

Καταλάβαμε πως η μόνη λύση θα ήταν η συγγραφή τεκμηρίωσης και γι' αυτό δημιουργήσαμε και τον κατάλληλο χώρο μέσα στο wiki.

Σήμερα, έχουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε την εμφάνιση του πρώτου οδηγού εγκατάστασης. Αναφέρεται στην έκδοση 11.2 της διανομής openSUSE. Ο οδηγός δεν είναι τόσο μικρός όσο περιμέναμε αλλά καλύπτει αρκετές πτυχές της διανομής έτσι ώστε να γίνει πιο προσφιλής στον καινούργιο ή αρχάριο χρήστη. Ο οδηγός βρίσκεται στο wiki του συλλόγου στην κατηγορία "Δημιουργία Τεκμηρίωσης".

Η συγκεκριμμένη προσπάθεια είναι η πρώτη από μια σειρά κειμένων και ενδεχομένως θα καθορίσει και τον τρόπο με τον οποίο θα συνταχθούν και οι υπόλοιποι οδηγοί εγκατάστασης. Για την ώρα, λοιπόν, οποιοδήποτε σχόλιο σχετικό είναι δεκτό.