Παρουσίαση του FreeBSD Project στο Athens Digital Week 2010

FreeBSD Presentation at Athens Digital Week 2010

Από τις 7 έως και τις 10 Οκτωβρίου έλαβε χώρα το γνωστό Athens Digital Week 2010. Δυστυχώς η παρουσία μας στο event ήταν μόνο το Σάββατο και την Κυριακή. Τι να πρωτοπεριγραφεί σε αυτόν εδώ το χώρο από όλα όσα είδαμε... Ρομπότ να ψήνουν καφέ και να παίζουν μπάλα, ελικοπτεράκια να πετάνε, περίεργα κουτιά υπολογιστών που να έχουν κατασκευαστεί σύμφωνα με την φαντασία του δημιουργού τους, Gaming, Modding και τόσα άλλα... Φυσικά και οι ομιλίες που υπήρχαν ήταν αρκετά ενδιαφέρουσες ώστε να μας κάνουν να είμαστε από το πρωί στο χώρο του Τεχνόπολις, μέχρι το βράδυ και τις δύο ημέρες! Φυσικά γνωρίσαμε και ανθρώπους όπως τον maddog και τον Νικόλαο Μαυρίδη που δώσανε εξαιρετικές ομιλίες!

Το Σάββατο 9 Οκρωβρίου δόθηκαν 50 DVD FreeBSD 8.1-RELEASE με XFCE πακέτα, μια custom διανομή από τον Μανώλη Κιαγιά, ενώ το βραδάκι δόθηκε η ομιλία για το project. Στο ίδιο event δοθήκαν ομιλίες για τα Windows (γκουχ γκουχ...) τα προϊόντα της Apple αλλά και το Linux! Η ομιλία του FreeBSD έγινε ανάμεσα στις ομιλίες του macephemera και του Linux. Η ομιλία έχει γραφτεί σε LaTeX και έτσι μπορείτε να κατεβάσετε το pdf αρχείο της.

Δυστυχώς η ομιλία του maddog, που ήταν πριν από τις ομιλίες για τα λειτουργικά συστήματα, κράτησε μισή ώρα περισσότερο απ' ότι ήταν προγραμματισμένο κι έτσι εμείς των λειτουργικών συστημάτων θα έπρεπε να βιαστούμε. Αυτό έκανε τις ομιλίες να είναι λίγο "ακαταλαβίστικες"... Το ίδιο φυσικά συνέβη και στην ομιλία του FreeBSD όπου το flow του λόγου έπρεπε να είναι ασταμάτητο. Αυτό δυσκόλεψε τα πράγματα στην καταννόηση από το κοινό, αλλά σε γενικές γραμμές η ομιλία πήγε ωραία. Επιφυλασσόμαστε να ανεβάσουμε το video της παρουσίασης του Χρυσοχέρη Ηλία

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την οργάνωση του Athens Digital Week 2010 που μας έδωσε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε το αγαπημένο μας λειτουργικό σύστημα. Ιδιαίτερα θα ευχαριστήσω τον κ. Βασίλειο Βλάχο για όλο το τρέξιμο και το συντονισμό του ώστε να πετύχει αυτό το event. Ευχαριστούμε και τον κ. Αντρέα Χρυσοχέρη για την βιντεοσκόπηση της παρουσίασης, τον κ. Σταύρο Λάμπρου για τη φωτογράφηση αλλά και όλους όσους παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν την παρουσίασή μας. Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ομάδα του Fedora Project που τόσο ευγενικά έκανε host τα DVD του FreeBSD στο Booth της.

Φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στο flickr set του Ηλία.

Stay tuned για το video της παρουσίασης το οποίο θα το ανεβάσουμε εντός των ημερών.