Οδηγός Εγκατάστασης openSUSE 12.3

openSUSE 12.1 Screenshot

Πρίν από λίγες ημέρες βγήκε η καινούργια έκδοση του openSUSE. Παρότι καινούργια έκδοση στην εν λόγω διανομή έχουμε κάθε 8 περίπου μήνες, αυτή τη φορά η κοινότητα μας έκανε την έκπληξη να βγάλει το καινούργιο release σε 6 μήνες από την προηγούμενη έκδοση. Έτσι, στις 13 Μαρτίου 2013, το openSUSE 12.3 είναι γεγονός.

Τα καλούδια είναι πάρα πολλά, όπως και σε κάθε καινούργια έκδοση του λειτουργικού. Παρόλα αυτά δε θα μπορούσαμε να ξεφύγουμε από κάποια μικρο bugs που σκοπός τους είναι να κάνουν τη ζωή των χρηστών λίγο πιο δύσκολη. Όμως, πιστός στην παράδοση πλέον ο Σύλλογός μας, δημιούργησε και πάλι τον Ελληνικό Οδηγό Εγκατάστασης, ο οποίος έχει σκοπό, τόσο να βοηθήσει στη διαδικασία της εγκατάστασης του openSUSE, αλλά και να κατευθύνει τους καινούργιους χρήστες στο να γνωρίσουν τις διάφορες πτυχές της συγκεκριμμένης διανομής. Τον οδηγό μπορείτε να τον βρείτε στο wiki του Συλλόγου Φίλων Ανοικτού Λογισμικού Χανίων, στην κατηγορία Τεκμηρίωση, όπως και τους οδηγούς των προηγούμενων εκδόσεων. Στο ίδιο σημείο θα μπορέσετε να κατεβάσετε τον κώδικά του σε LaTeX, μιας και ο οδηγός εκδίδεται με άδεια χρήσης Creative Commons.

Η βασική διαδικασία παραμένει ίδια. Ο οδηγός, όμως, έχει ενημερωθεί κατάλληλα ώστε να βοηθήσει να ξεπεράσουμε και τα μικρο bugs που προαναφέραμε. Γι αυτό το λόγο έχει μεγαλώσει και λίγο σε μέγεθος κι έχει φτάσει περίπου τις 30 σελίδες. Όμως θεωρούμε πως αυτό είναι απαραίτητο για να επιτευχθεί ο στόχος του κι έτσι δεν υπήρξε ούτε μια στιγμή που να γίνει προσπάθεια μείωσης των πληροφοριών που προσφέρει.

Ευχαριστούμε τον Ευστάθιο Ιωσιφίδη για τις υποδείξεις των bugs που συνάντησε. Με αυτό τον τρόπο συνέβαλε στο να γίνει ο οδηγός κατάλληλος ώστε να προετοιμάσει τους χρήστες για τα workaraounds.

Ελπίζουμε, για άλλη μια φορά να φανεί χρήσιμος!