Συνέδριο Δημιουργών ΕΛΛΑΚ - Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο - Αθήνα 2009

Παρασκευη. Η πρώτη μέρα του συνεδρίου κύλισε καλά. Οι εκπρόσωποι του Chania-LUG ήταν εκεί (Καινουργιάκης Γιώργος, Κουκούσουλας Παντελής και Χρυσοχέρης Ηλίας).
Παρακολουθήσαμε κάποιες παρουσιάσεις σχετικές με:
- Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών
- GSS online file infastructure
καθώς επίσης workshops για:
- εξελληνισμό εφαρμογών ΕΛΛΑΚ καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μεταφραστές
- Data Mining συστήματα εξόρυξης δεδομένων
- Πλατφόρμα ασύγχρονης διδασκαλίας Moodle
- OLPC - One Laptop per Child ως εργαλείο μάθησης.

Το συνέδριο ήταν πολύ όμορφα οργανωμένο (με όλη τη σημασία αυτής της πρότασης!...). Γνωρίσαμε πολύ κόσμο, ανάμεσά τους ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί πολύ με τον εμπολουτισμό του ΕΛΛΑΚ με κάθε είδους ιδέα τους.
Τα "προβλήματα"; Μόνο το ότι ένας από τους παρουσιαστές έχασε την πτήση του και έτσι η παρουσίασή του δεν έγινε. Όμως δε θα μας απογοητεύσει. Αύριο θα είναι μαζί μας να μοιραστεί τις γνώσεις του σε ένα workshop στο θέμα των συστημάτων GIS.
Όσο για την ομάδα μας; Απλά θα πω ότι ερχόμαστε από τα Χανιά και η φήμη του επίτιμου χτύπησε και πάλι. Ο Παντελής αύριο έχει να παρουσιάσει τις μηχανές εικονικοποίησης KVM και QEmu. Όμως πρέπει πρώτα να πάρει στα χέρια του το καινούργιο του laptop, το οποίο βρίσκεται ακόμα στο κατάστημα περιμένοντάς μας. Μετά από μια σειρά ατυχιών ξεμείναμε και έτσι, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα πάρουμε το laptop αύριο. Φυσικά θα πρέπει να υποστεί την ευτυχία μιας πλήρους εγκατάστασης λειτουργικού (Linux φυσικά).
Εγώ περιμένω να δω αν θα κατατάξω τον Παντελή σε μια τελείως ξεχωριστή ομάδα με τον Μανώλη, τον οποίο τον έχω ικανό να αγοράσει laptop, να κάνει μια πλήρη εγκατάσταση FreeBSD from the scratch, να δημιουργήσει την παρουσίασή του με το Beamer και να παρουσιάσει ότι έχει, όλα αυτά την ίδια μέρα!!!! (Άντε Παντελή... σου 'φεξε πάλι!...). Ναι!... Ξέχασα ότι ο Μανώλης θα περνούσε και από mercurial version control την παρουσίαση του, ενώ ο Παντελής από git!!! (Άλλο ένα challenge των μελών της ομάδας μας)
Το άλλο ωραίο που συνέβη είναι ότι ξέχασα το καλώδιο της φωτογραφικής μου μηχανής στα Χανιά κι έτσι για φωτογραφίες θα πρέπει να περιμένετε μέχρι να επιστρέψω...
Εγώ πάντως περιμένω την αυριανή μερα του συνεδρίου, η οποία είναι γεμάτη με ενδιαφέροντα θέματα. Μακάρι να μπορούσα να τα παρακολουθήσω όλα... Μέχρι τότε όμως... (βαράει ο cron...)